Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készül az amaretti, az olaszok mandulás habcsókja: gyors és egyszerű

Az amarettit az olaszok macaronjának is nevezik. Ezzel az eredeti recepttel a te kekszeid is fantasztikusak lesznek.
Olaszországban, ha eszpresszót rendelsz, szinte mindig hoznak a kávé mellé egy darabka amarettit is. Mostantól nem kell messzire utazni, hogy ilyen édességet egyél, sőt, a boltit is mellőzheted. Otthon könnyen és gyorsan el tudod készíteni. Nagyon hasonló a mi habcsókunkhoz, csak mandulás. Liszt helyett apróra darált mandulát is használhatsz. 

Hozzávalók:

20 dkg mandulaliszt
18 dkg cukor
2 db tojásfehérje
1 teáskanál mandulaaroma
1 csipet só

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, tedd egy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, csepegtess bele kevés mandulaaromát, majd verd tovább. Apránként adagold hozzá a mandulalisztet, és óvatosan keverd addig, amíg a massza homogén nem lesz. Ügyelj arra, hogy a hab ne törjön össze.

A tésztát töltsd át habzsákba, és nyomj belőle kisebb halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól nagyobb távolságra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések