Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyújtott krumplipüré, avagy hogyan varázsoljunk maradékból valami teljesen mást

Ebéd után gyakran marad egy kis krumplipüré, ha a család már megunta és a hús is elfogyott, amit kínálhatnál mellé, készíts belőle valami nagyon finomat. Most egy egyszerű és nagyon ízletes receptet olvashatsz, ami minden háziasszony segítségére lehet.

Hozzávalók


Maradék krumplipüré,
1 tojás,
liszt (amennyit felvesz),
só.

Tetejére: 
szinte bármi, ami otthon megtalálható.

Elkészítés


Püréhez tojást, lisztet adni, picit utána sózni, sütőlapra kinyújtani. Jó 10 percig kb 150 fokon elősütni, majd megfordítani (egy másik, sütőpapírral kibérelt tepsivel).
A kihűlt krumplis alapra mindent rakhatunk, pl: kenyérlángos vagy pizza alapanyagait, de természetesen “minden aminek el kell mennie a hűtőből” is jó alkalom egy ilyen nyújtott krumplipüré elkészítéséhez.  Végül a sütőben megsütjük.
(A képen kenyérlángoshoz hasonló “hűtőtakarítós” változat, sonkakockácskák, póréhagyma, sajtdarabkák jó vastag túrós-joghurtos kencén)
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések