Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Amerikai krémes, ha valami nagyon finomra vágysz, próbáld ki!

A krémes finomságokkal nem lehet betelni, ha valami nagyon finom édes sütire vágysz, próbáld ki ezt a csodás receptet. Ennek a krémes finomságnak képtelenség ellenállni.

Hozzávalók


A tésztához:
7 tojássárgája
20dkg cukor
20dkg liszt
1 cs sütőpor
2 kanál kakaó
10 ek víz
2ek olaj

A krémhez:
7 tojás fehérje
7 – 10evők cukor
2 cs vaníliás pudingpor
5 – 6 dl tej.

Tetejére:
3 – 4 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 cs habfixáló
reszelt csoki.

Elkészítés


A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, vajazott lisztezett tepsiben kb. 180 fokon sütjük 20 percig. Tepsi méret 32 cm * 20 cm. A krémhez a pudingport a cukorral, a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Még forrón keverjük össze a pudingot és a habot, majd kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük. Ajánlatos egy éjszakát hűtőben állni hagyni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések