A krémes finomságokkal nem lehet betelni, ha valami nagyon finom édes sütire vágysz, próbáld ki ezt a csodás receptet. Ennek a krémes finomságnak képtelenség ellenállni.
Hozzávalók
A tésztához:
7 tojássárgája
20dkg cukor
20dkg liszt
1 cs sütőpor
2 kanál kakaó
10 ek víz
2ek olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
7 – 10evők cukor
2 cs vaníliás pudingpor
5 – 6 dl tej.
Tetejére:
3 – 4 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 cs habfixáló
reszelt csoki.
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, vajazott lisztezett tepsiben kb. 180 fokon sütjük 20 percig. Tepsi méret 32 cm * 20 cm. A krémhez a pudingport a cukorral, a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Még forrón keverjük össze a pudingot és a habot, majd kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük. Ajánlatos egy éjszakát hűtőben állni hagyni.
0 Megjegyzések