A zöldséges, csirkés ragu színes, ízletes egytálétel, amit gyorsan összedobsz.
Ha szereted a szaftos húsokat, és egyszerűen letudnád a főétel elkészítését, válaszd az ízekben gazdag, zöldséges csirkeragut. Mindegy, hogy vacsoráról vagy nagyobb családi étkezésről van szó, a siker nem marad el. Minél többféle zöldségből készíted, annál finomabb lesz.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell
60 dkg krumpli
25 dkg gomba
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 db paprika
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel körülbelül kétszer két centis kockákra. Készítsd elő a zöldségeket! A krumplit és a répát hámozd meg, darabold fel tetszés szerint a paradicsommal és a paprikával együtt, és a gombát is pucold meg.
A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá a csirkemellet, és süsd fehéredésig. Rakd hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint, és fedő alatt addig főzd, amíg puha nem lesz a hús. Ez körülbelül 35-40 perc. Ha szükséges, önts alá kevés vizet. A petrezselymet csak a vége felé szórd hozzá. Főzés közben többször kevergesd meg.
0 Megjegyzések