Ha unod a túl sok húst, tökéletes választás a sajtos rántott karfiol.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db közepes karfiol
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
5 dkg sajt
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
só
bors
olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd egy lábosba, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és tedd hozzá a fokhagymát. Kis lángon főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, majd csepegtesd le, és várd meg, míg kihűl.
A panírozáshoz szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edénybe tedd a tojást, és villával verd fel. A harmadik tálkába a zsemlemorzsa kerül, ehhez szórj borsot, köményt és reszelt sajtot. Forgasd meg mindegyikben a karfiolt, majd süsd aranybarnára minden oldalát bő, forró olajban. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
0 Megjegyzések