Hozzávalók
12-15 diétás babapiskóta
2 marék dió
2 evőkanál kókuszzsír
2,5 evőkanál cukormentes baracklekvár
a bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé (minimum 80% kakaótartalmú) vagy 70%-os diabetikus csokoládé
Elkészítés
A diót aprítóban összedaráljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és addig járatjuk a gépet, amíg a massza össze nem áll. Kis golyókat formázunk belőle, majd 1 órára fagyasztóba tesszük.
A csokoládé 2/3-át gőz fölött megolvasztjuk, a maradékot apróra vágva hozzákeverjük. Ebbe mártjuk a golyókat (vagy rács fölött is leönthetjük a csokoládéval). Hűtőbe rakjuk pár percre, amíg a csokoládé meg nem dermed. Azonnal fogyaszthatjuk.
0 Megjegyzések