Hozzávalók
15 dkg keksz
15 dkg dió
kb. 15 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A kekszet és a diót összedaráljuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, amennyitől a massza jól formázhatóvá válik. Kis golyókat gömbölyítünk belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A csokoládé 2/3 részét mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét, majd ha beleolvadt, egyesével gyorsan megmártjuk benne a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni a bevonatot.
Tipp: a golyókat darált dióval meghinthetjük, vagy akár bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat.
0 Megjegyzések