Hozzávalók
Az alapkrémhez
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
7 dkg darált dió
3 evőkanál porcukor
csipetnyi őrölt fahéj
2 evőkanál amaretto likőr
A rétegezéshez
3 dkg durvára darált dió
2 evőkanál jó minőségű, magas gyümölcstartalmú sárgabaracklekvár
5 dkg csokoládé
2 evőkanál víz vagy tejszín
Elkészítés
Összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a finomra darált dióval és a fahéjjal, majd hozzákeverjük a tejszínt és a likőrt. Fagylaltgépben kikeverjük a krémet. (Fagylaltgép híján a mélyhűtőbe tesszük, és negyedóránként átkeverve megfagyasztjuk.) A kész fagylalt felét fagyasztható műanyag dobozba kanalazzuk.
Amíg a fagylalt hűl, megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük 2 evőkanál vízzel vagy tejszínnel, azután kihűtjük.
Az elkészült fagylalt felét fagyasztható műanyag dobozba kanalazzuk. A tetejét megpöttyözzük a baracklekvárral, megszórjuk a darabos dió felével, megcsíkozzuk a csokoládé felével. Az így kapott réteget befedjük a maradék fagylalttal. A fagylalt tetejét becsíkozzuk a maradék csokoládéval, és megszórjuk a maradék dióval. További fél órára ismét a mélyhűtőbe tesszük.
Az elkészült zserbófagylaltot úgy tálaljuk, hogy minden gombócba jusson a barackos-csokoládés-diós rétegből is.
0 Megjegyzések