Hozzávalók
20 dkg darált dió
10 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
a töltelékhez:
10 dkg darált dió
3-4 evőkanál baracklekvár
a díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
1 dkg vaj
baracklekvár
Elkészítés
A vajat, a lisztet, a cukrot, a darált diót és a tojást összegyúrjuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm-re tesszük őket. Fakanál hegyes végével kis mélyedést nyomunk mindegyikbe. A töltelék hozzávalóit elkeverjük, és a lyukakba 1-1 teáskanálnyit teszünk belőle. 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a vízgőz felett összeolvasztott vajjal és csokoládéval – kanál segítségével – meglocsoljuk, baracklekvárt csurgatunk rá.
0 Megjegyzések