Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zserbó recept

Hozzávalók


50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
10 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só

a töltelékhez:
30 dkg darált dió
10 dkg nagy darabokra aprított dió
1 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg sárgabaracklekvár

a mázhoz:
1 evőkanálnyi vaj (kb. 2 dkg)
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4-5 evőkanál cukor

Elkészítés


A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük.
A tésztához az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és két sütőpapír között mindegyikből egy-egy téglalap alakú lapot nyújtunk.
Az első lapot a sütőpapírral bélelt formába terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb.30 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott, kikevert máz hozzávalóival.

Tipp: 3 vagy 5 lapot sütve is elkészíthető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések