Hozzávalók
a fagylalthoz:
35 dkg sárgabarack (konzerv is lehet)
5-6 evőkanál porcukor (illetve ízlés szerint)
1 evőkanál citromlé
1,5 dl tejszín
15 dkg mascarpone
a tetejére:
5 dkg dió
4 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A sárgabarackokat megmossuk, néhány pillanatra forró vízbe dobjuk, így a héjuk könnyen lehúzható. Kimagozzuk, majd hozzátesszük a porcukrot, a citromlevet, a krémsajtot és a félkemény habbá vert tejszínt. Botmixerrel pürésítjük, ha kell, még édesítjük. Műanyag dobozba kanalazzuk, a mélyhűtőbe tesszük. Egy óra múlva botmixerrel átkeverjük, majd félóránként újra, összesen kétszer-háromszor. Krémes fagylaltot kapunk, ami szobahőmérsékleten kb. 15 perc alatt kanalazható állagúvá válik.
A diót teflonserpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűlés után aprítógépben durvára daráljuk. Maradjanak benne nagyobb darabkák is. A csokoládét mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk.
Tálaláskor a fagylaltgombócok közé szórjuk a pirított diót, az olvasztott csokoládét a tetejére csorgatjuk.
0 Megjegyzések