Hozzávalók
40 dkg krumpli (tisztítva mérve)
1 tojás
15 dkg liszt
só
15 dkg vaj
néhány friss zsályalevél
Elkészítés
A krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd áttörjük.
A vajat kis lángon felmelegítjük. Beletesszük a megmosott, szárított zsályalevelet, pár percig pirítjuk, majd félretesszük.
Nagyobb lábasban vizet forralunk.
A tojást, a lisztet és a sót összegyúrjuk a krumplival. A tésztát négyfelé vesszük, és mindegyik darabból ujjnyi vastag hengert formázunk. Babszem nagyságúra daraboljuk, lisztezett felületen párszor megsodorjuk, majd a már lobogva forró vízbe dobjuk. Egyszerre csak egy hengerből készített nudlit teszünk a vízbe, és addig főzzük, amíg minden tésztadarab fel nem jön a víz tetejére. Amikor elkészült, szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és a zsályás vajhoz keverjük. Azonnal tálaljuk. Magában vagy köretként fogyasztható.
0 Megjegyzések