Hozzávalók
25 dkg natúr gesztenyepüré vagy hámozott gesztenye
1 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1,5-2 l húsleves
12 zsályalevél
csilipehely (ízlés szerint)
2 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
3-4 evőkanál olívaolaj
csiliolaj
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük 2-3 evőkanál olívaolajon, közben hozzáadunk 6 csíkokra vágott zsályalevelet. Beletesszük a gesztenyét, ízesítjük csilipehellyel, zúzott fokhagymával, és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Turmixoljuk a levest, beleöntjük a tejszínt, összemelegítjük, de nem forraljuk. A megmaradt zsályaleveleket olívaolajon ropogósra sütjük. Ezzel, valamint csiliolajjal kínáljuk a levest.
Tipp: tálalhatjuk hámozott, főtt gesztenyével is.
0 Megjegyzések