Hozzávalók
60-70 dkg tisztított sütőtök
2-3 közepes burgonya
1,5 l zöldségalaplé
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
6-8 zsályalevél
1-2 dl tejszín
a tálaláshoz:
juhsajt
csilipaprika
pirítós vagy kenyérkocka (elhagyható)
Elkészítés
A vajat az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, megsütjük benne a zsályát, majd leitatjuk róla a zsiradékot, és a leveleket félretesszük a tálaláshoz. A felkockázott sütőtököt és burgonyát a vajas keveréken 6-8 percig pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Közepes lángon addig főzzük, amíg a sütőtök és a burgonya meg nem puhul. Turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és felmelegítjük, de nem forraljuk a levest. Melegen, a sült zsályalevelekkel, juhsajttal és csilipaprika-szeletekkel tálaljuk. Pirítóst, pirított kenyérkockát is kínálhatunk hozzá.
0 Megjegyzések