Hozzávalók
60-70 dkg tisztított sütőtök
2 édesburgonya
1,5 l zöldségalaplé
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg kókuszzsír
só
frissen őrölt bors
6-8 zsályalevél
2 dl Cocomas kókusztejszín
a tálaláshoz:
csilipaprika
tökmag
tökmagolaj
Cocomas kókusztejszín
Elkészítés
A kókuszzsírt közepes lángon felmelegítjük, megsütjük benne a zsályát, majd leitatjuk róla a zsiradékot, és a leveleket félretesszük a tálaláshoz. A felkockázott sütőtököt és az édesburgonyát a zsíros keveréken 6-8 percig pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Közepes lángon addig főzzük, amíg a sütőtök és az édesburgonya meg nem puhul. Turmixoljuk, hozzáadjuk a kókusztejszínt, és felmelegítjük a levest. Melegen, a sült zsályalevelekkel és tökmaggal megszórva, kókusztejszínnel, tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
0 Megjegyzések