Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldségleves

Hozzávalók


1 kg zöldség vegyesen
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2-3 evőkanál olaj
só ( esetleg kevés ételízesítő )
1,5 l húsleves/víz

Elkészítés


Ízlésünk és lehetőségünk szerint válogassuk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, hagyma, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb.

A megmosott és megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, a petrezselymet vágjuk finomra.

Az olajon kevergetve süssük néhány percig a zöldségeket, majd öntsük fel a meleg vízzel, esetleg húslevessel. Szükség szerint sózzuk és fedő alatt puhulásig főzzük.

Nem kíván levesbetétet, de szaggathatunk bele kis vajas galuskákat vagy akár tejszínnel is gazdagíthatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések