Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldségleves árpagyönggyel

Hozzávalók


60 dkg zöldség (sárgarépa, fehérrépa, kelbimbó)
15 dkg árpagyöngy
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3 cm friss gyömbérdarab
1/4 kávéskanál őrölt bors
2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés


A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és az olajon megfuttatjuk. Hozzájuk adjuk az árpagyöngyöt, a gyömbérdarabot, a sót és a borsot, majd felöntjük 2-2,5 l vízzel. Puhulásig főzzük.

A petrezselymet apróra vágjuk, és a főzési idő vége felé a levesbe szórjuk. Amikor kész, a gyömbért eltávolítjuk, és az ételt melegen tálaljuk.

Tipp: ha valaki csípősebben szereti, akkor a gyömbért reszelve tegye a levesbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések