Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldségleves paprikás rántással

Hozzávalók


20 dkg sárgarépa
10 dkg csiperkegomba
1/2 fej karfiol
1 nagy fehérrépa
1 karalábé
2 szárzeller
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított zellerzöld
3 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
kókuszzsír vagy (olíva)olaj
őrölt bors

a tálaláshoz: 
friss petrezselyemzöld

Elkészítés


A hagymát felaprítjuk, a gombát, a sárga- és fehérrépát, a zellert felszeleteljük, a karalábét felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Fazékban kevés zsiradékot hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket a karfiol és a gomba kivételével, és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük 2,5 l vízzel, beletesszük a karfiolt, a gombát, a zeller- és petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval és borssal. Forrástól számítva 8-10 perc alatt készre főzzük a zöldségeket, majd levesszük a tűzről.

Közben elkészítjük a rántást. A lisztet annyi zsiradékon, amennyit felvesz, néhány percig pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, és levesszük a tűzről. Meleg levessel felengedve csomómentesre keverjük, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. Pár percig még rotyogtatjuk az ételt, majd friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések