Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Zöldségleves pirított húsgombóccal

Hozzávalók


10 dkg spagetti
20 dkg leveszöldség (zeller, zöldborsó, sárgarépa, cékla)
1 l víz
30 dkg darált marhahús
őrölt bors
őrölt koriander
őrölt római kömény
friss petrezselyemzöld

a sütéshez:
olívaolaj

Elkészítés


A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kis gombócokat formázunk belőle, majd 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a gombócokat, és 20 percig főzzük. Ez idő alatt a zöldségek roppanósak maradnak, a hús pedig kellően megpuhul. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk a levest, majd a spagettivel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések