Hozzávalók
10 dkg spagetti
20 dkg leveszöldség (zeller, zöldborsó, sárgarépa, cékla)
1 l víz
30 dkg darált marhahús
só
őrölt bors
őrölt koriander
őrölt római kömény
friss petrezselyemzöld
a sütéshez:
olívaolaj
Elkészítés
A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és félretesszük. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kis gombócokat formázunk belőle, majd 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a gombócokat, és 20 percig főzzük. Ez idő alatt a zöldségek roppanósak maradnak, a hús pedig kellően megpuhul. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk a levest, majd a spagettivel tálaljuk.

0 Megjegyzések