Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldségfasírt salátával

Hozzávalók


15 dkg vörös lencse
1 sárgarépa
1/2 cukkini
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg zabpehely
4 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
1,5 kávéskanál szárított oregánó

a salátához:
10 dkg zöld saláta
1/2 kaliforniai paprika
(olíva)olaj

az öntethez:
15 dkg natúr joghurt
1 csokor frissen aprított petrezselyemzöld

Elkészítés


A vörös lencsét enyhén sós, bő vízben megfőzzük. Leszűrjük (kevés folyadék maradhat rajta), és villával összetörjük vagy robotgéppel pürésítjük. A cukkinit nagy lyukú, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megsütjük. A lencsét elvegyítjük a többi zöldséggel és a zabpehellyel, sózzuk, a fűszerekkel ízesítjük, alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle, ezeket a két tenyerünk között kilapítjuk, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire helyezzük. 160 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (félidőben megfordíthatjuk).

A salátát összeforgatjuk kevés olajjal és a vékonyra szeletelt paprikával. A petrezselyemmel elkevert joghurttal tálaljuk.

Tipp: a zöldségfasírt elég sérülékeny, mivel nincs benne tojás, ezért vigyázzunk a megfordításakor.

1 fasírt 40 kcal, és 11 g szénhidrátot tartalmaz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések