Hozzávalók
50 dkg vegyes zöldség (répafélék, karfiol, brokkoli, kelbimbó, zöldborsó ízlés szerint)
10 dkg reszelt sajt
20-30 dkg kenyérbél
2 tojás
3 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
kevés zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj
Elkészítés
A zöldséget megfőzzük, és krumplitörővel durvára törjük. Beletesszük a késes aprítóban morzsásra őrölt kenyeret, a sajtot, a zúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Formázható masszát kell kapnunk; ha túl lágy, még némi kenyérmorzsát gyúrunk bele. 10-15 percig állni hagyjuk, majd fasírtokat készítünk belőle, és ujjnyi forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
0 Megjegyzések