Hozzávalók
20 dkg rozs
1 kis cékla
1 sárgarépa
3 burgonya
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál szőlőmagolaj
1 teáskanál natúr vegamix
1 evőkanál lenmagpehely
Elkészítés
A rozst előző este beáztatjuk, mert így könnyebben megpuhul.
Másnap a megtisztított burgonyát, céklát és sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a sót, és a felforrósított olajon megpároljuk.
A rozst 3 dl vízzel felöntjük, és a vegamixszel együtt kb. fél óra alatt megfőzzük.
Ha szükséges, közben a vizet pótoljuk. Amikor megpuhult, összekeverjük a párolt zöldségekkel, és megszórjuk lenmagpehellyel.
Feltéttel - rántott zöldségekkel, sajttal vagy tofuval - kiegészítve fogyaszthatjuk.
Tipp: a rozs ideális gabonaféle a hideg időben, mert melegíti a szervezetet.
0 Megjegyzések