Hozzávalók
4 fél csirkemellfilé
30 dkg spenót
1 csomag mozzarella (12,5 dkg)
4 vékony szelet füstölt szalonna
2-3 sárgarépa
15 dkg gomba
20 dkg idényzöldség (pl. zöldborsó, zöldbab, karfiol)
2-3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
2-3 dkg vaj
3-4 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl víz
petrezselyemzöld
só
frissen őrölt bors
kakukkfű
Elkészítés
A csirkemellet bevágjuk, kiterítjük, klopfoljuk, hogy jól tölthető legyen. Sózzuk, borsozzuk, átkenjük a zúzott fokhagymával. A spenót felét kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és lecsöpögtetjük. A húsra fektetjük a szalonnát, a párolt spenótot, és mozzarellát halmozunk rá. Feltekerjük és megkötözzük/megtűzzük.
A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. A vajat 1-2 evőkanál olívaolajjal felolvasztjuk, és lepirítjuk rajta először a húst (aztán kiszedjük, félrerakjuk), majd a zöldségeket, és ezt is félretesszük. A húst visszahelyezzük az edénybe, felöntjük a borral és a vízzel, fűszerezzük kakukkfűvel, és lefedve szinte készre pároljuk. Hozzáadjuk a pirított zöldségeket, a maradék nyers spenótot, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések