Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges-sonkás túróalagút

Hozzávalók


70 dkg túró
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
6 tojás
40 dkg mexikói zöldségkeverék
20 dkg sonka
10 dkg fekete, magozott olívabogyó
30 g zselatinpor vagy növényi zselésítő
só, fehérbors
6 evőkanál olaj

A díszítéshez
salátalevelek
piros kápia paprika
citromhéj vagy sárga színű paprika
kaporlevelek

Elkészítés


Ez a szemet-szájat gyönyörködtető fogás nem más, mint egyszerű túrókrém kissé tartalmasabb változatban, ünnepi ruhába öltöztetve. Családi ebéd előételeként vagy hidegtálon egyaránt megállja a helyét, illetve kitűnő felhasználási módja a húsvétkor felhalmozódott főtt tojásnak. 

1 dl langyos vízbe beáztatjuk a zselatint, és félretesszük. A tojásokat 5-6 perc alatt keményre főzzük, kihűtjük és meghámozzuk. Fölforrósítjuk az olaj felét, rádobjuk a mexikói keveréket, megsózzuk, és időnként megkavarva puhára pároljuk. Apró kockára vágjuk és a maradék olajon hirtelen megpirítjuk a sonkát, finomra aprítjuk az olajbogyót.

Keverőtálban kézi mixerrel összedolgozzuk a túrót meg a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zöldségkeveréket, a pirított sonkát (a visszamaradt zsiradékkal együtt), az olajbogyót, a zúzott fokhagymát, és az egészet jól összekavarjuk. A beáztatott zselatint fölolvasztjuk, és beledolgozzuk a túrómasszába. Őzgerinc- vagy kuglófformát kibélelünk fóliával (szilikonforma esetében ez nem szükséges), és belesimítjuk a massza harmadát. Sorban ráhelyezzük a főtt tojásokat, és egyenletesen köréjük-föléjük simítjuk a maradék masszát. Fóliával fedjük, és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tálaláskor salátalevelekre borítjuk, paprikából és citromhéjból virágokat, kaporlevélből pedig levelet és szárat készítünk, így teremtünk szép, tavaszias hangulatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések