Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges-rizses lecsó

Hozzávalók


1 kg paprika
1 kg paradicsom
30 dkg gomba
1 közepes padlizsán
1 zsenge cukkini
1/2 l forró víz
2 dl rizs
1 nagy vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 csipetnyi őrölt bors

Elkészítés


Az olajon üvegesre sütjük a feldarabolt hagymát, rászórjuk a megtisztított, szeletelt gombát, a csíkokra vágott paprikát és padlizsánt, átkeverjük. Hozzáadjuk a héjától megszabadított, darabolt paradicsomot, sózzuk, enyhén borsozzuk, és addig főzzük, amíg levet nem ereszt. Beleszórjuk a rizst, felöntjük a vízzel, majd a legkisebb lángon, letakarva 15 percig rotyogtatjuk. Beletesszük a felkarikázott cukkinit, ha kell, pótoljuk az elpárolgó folyadékot, és az ételt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Ne főzzük szét!)

Tipp: aki szereti a csípőset, csípős paprikát is tehet bele. A felsoroltakon kívül más zöldségekkel, például zsenge tökkel, patisszonnal, póréhagymával, karfiollal is gazdagíthatjuk. Rizs helyett hajdinával készítve is nagyon finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések