Hozzávalók
1 közepes vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 evőkanál olaj
2 csirkemellfilé
25 dkg zöldbab
25 dkg gomba
3-4 paradicsom
1 dl paradicsom
2 evőkanál liszt
2 dl csirkealaplé
só
bors
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál oregano
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és paradicsomokat apró kockára, a sárgarépát és zöldbabot hosszúkás darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben (pl. wokban) megpároljuk a hagymát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 4-5 percig fehérre pároljuk, közben gyakran megkavargatjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a paradicsomot, paradicsomlevet és a gombát, jól összekeverjük. Egy kisebb edényben csomómentesre keverjük a lisztet az alaplével, majd hozzáöntjük a zöldségekhez. Folytonosan kevergetve felfőzzük, amig bugyogni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és kikent tűzálló tálba öntjük.
190 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott snidlinggel. Sós kiflivel vagy pirítóssal dekorálható, illetve tálalható.
0 Megjegyzések