Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges-fehérboros pulykahere

Hozzávalók


50 dkg pulykahere
2 közepes vöröshagyma
4 közepes sárgarépa
1 közepes zellergumó
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál magos dijoni mustár
2-3 evőkanál sóban eltett, darált pirospaprika (elhagyható)
2 dl fehérbor
10 dkg vaj
olívaolaj
frissen őrölt bors
a tálaláshoz: pirítós

Elkészítés


A pulykaherét alaposan megmossuk, a hártyát – ha van rajta – eltávolítjuk, majd a húst lecsöpögtetjük. A megtisztított sárgarépát és zellert keskeny csíkokra vágjuk. A vékonyan felszeletelt hagymát üvegesre sütjük 2-3 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén. Beletesszük a belsőséget, és minden oldalán addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik (kb. 6-8 perc). Rászórjuk a sárgarépát, a zellert, hozzáadjuk a mustárt, a sóban eltett paprikát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a fehérborral és annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig lefedve, közepes lángon 35-40 percig főzzük, amíg meg nem puhul. (Főzés közben hústűvel megszurkáljuk, hogy a felgyülemlő folyadék távozhasson belőle.) A felaprított petrezselyemzöld felét hozzáadjuk, és további 5-10 percig fedő nélkül főzzük. Az ételt a maradék petrezselyemmel megszórva, pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés: nehezen emészthető étel, lehetőleg ebédre fogyasszuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések