Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges tortellini

Hozzávalók


a tésztához:
40 dkg durumliszt
2 dl kézmeleg víz
csipet só

a töltelékhez:
1 kis cukkini
1 csokor metélőhagyma
6-8 dkg sajt
őrölt bors
olívaolaj

a szószhoz:
50 dkg paradicsompüré
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
morzsolt oregánó
morzsolt bazsalikom
őrölt bors
csipet cukor
olívaolaj

a tálaláshoz: 
friss metélőhagyma és bazsalikom

Elkészítés


A liszthez adjuk a sót, kevés vizet, és egy tálban elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget! Ha összeállt, deszkán gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk. Nejlonzacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a paradicsomos mártást és a tölteléket. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Kevés olívaolajat hevítünk, és rádobjuk a vöröshagymát. Mikor pirulni kezd, rátesszük a fokhagymát, sózzuk, és pár percig együtt dinszteljük őket. Mikor a hagyma megpuhult, ráöntjük a paradicsompürét, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, és közepes lángon, kevergetve besűrítjük.

A töltelékhez a megtisztított, apró kockákra vágott cukkinit forró olívaolajon 2-3 perc alatt puhára pároljuk, közben megsózzuk. Hozzáadunk 2-3 kanál paradicsomos szószt, beletesszük a finomra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, pici borssal fűszerezzük, jól átkeverjük, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban - a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon meg -, alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk. Ezután kb. 7 x 7 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kevés tölteléket helyezünk, majd megformázzuk a tortellinit. A tésztanégyzetet félbehajtjuk és a két szemben lévő sarkát összenyomjuk. Így egy háromszöget kapunk, ezután a háromszög csúcsától lefelé haladva szépen összedolgozzuk a széleken a két réteg tésztát. (Vigyázzunk, a töltelék ne nyomódjon ki!) Ezután a két alsó csücskét összefogjuk és jól összenyomjuk, kis batyut formázva a tésztából.

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a forró, paradicsomos mártásban. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával és friss bazsalikommal díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések