Hozzávalók
kb. 75 dkg felszúrt dagadó
2-3 zsemle
2 tojás
2 dl tej
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
petrezselyemzöld
őrölt bors
só
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa (ha szükséges)
10 dkg zsír
a tálaláshoz:
hagymás tört krumpli
savanyúság
Elkészítés
A répát megtisztítjuk, ceruzányi hasábokra vágjuk, és kevés, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, pár percig együtt pároljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
A félbevágott zsemléket tíz percre tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a finomra vágott petrezselymet, és alaposan összegyúrjuk. Ha nagyon híg, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. A zöldségeket is belekeverjük.
A húst kívül-belül megsózzuk, és megtöltjük a zöldséges töltelékkel. A nyílását összetűzzük. Tepsibe tesszük a zsírt, ráfektetjük a húst. Mellérakjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, kevés vizet töltünk alá, és alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és kb. 15 perc alatt a húst megpirítjuk.
Köretként hagymás tört krumplit adhatunk hozzá. Savanyúsággal kínáljuk.
0 Megjegyzések