Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka vagy -comb
20 dkg gomba
2-3 sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 nagyobb alma
morzsolt kakukkfű
só
frissen őrölt bors
2-3 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín
5 dkg vaj
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
pirítós
Elkészítés
A lapockát nagyobb kockákra vágjuk, a megtisztított zöldségeket felaprítjuk. A húst a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a bort és 2-3 dl vizet, majd félig lefedve, közepes lángon puhára főzzük, közben – ha szükséges – teszünk még bele vizet. Belekeverjük a felaprított gombát és a meghámozott, nagyobb kockára vágott almát, összefőzzük, majd felöntjük a tejszínnel, és beforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Pirítóssal kínáljuk.
0 Megjegyzések