Hozzávalók
8-10 csirkeszárny
10-15 dkg hajdina
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
15 dkg kelkáposzta
1 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
5 dl húsleves
1 dl fehérbor
őrölt köménymag
só
frissen őrölt bors
csilipehely
2-3 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
Elkészítés
A megtisztított csirkeszárnyak hegyes végét eltávolítjuk, és a forgónál kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csilipehellyel. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és megpirítjuk benne a szárnyakat. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és 2-3 percig együtt pirítjuk. A megtisztított sárgarépát és petrezselyemgyökeret felkockázzuk, és a húshoz keverjük. Végül az ételhez adjuk a hajdinát, és kb. 5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd felöntjük a fehérborral és 1-2 dl levessel. A kelkáposztát 1-2 cm-es csíkokra vágjuk, és forró, sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük. Amikor az étel felszívta a levet, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kelkáposztát, felöntjük még 1-2 dl levessel, és tovább pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek már kezdenek puhulni, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, felöntjük a maradék levessel. Jól elkeverjük, 200 fokra melegített sütőbe tesszük, 15-20 percig sütjük, amíg a hús pirulni nem kezd, és a hozzávalók meg nem puhulnak. Melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések