Hozzávalók
20 dkg cukkini
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 tojás
só
őrölt bors
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
kb. 5 dkg liszt
1 dl olaj
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanál sóval megszórjuk, majd 1/2 órát állni hagyjuk. A zöldségeket sűrű szövésű szitába rakjuk, és jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb levük maradjon. Műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zöld fűszereket, ízesítjük őrölt borssal, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összeálljon a massza. Az olajat serpenyőben felhevítjük, a masszából néhány adagnyit – egymáshoz nem túl közel – belehelyezünk, és kanál segítségével kb. 8 cm-es pogácsákat alakítunk belőlük. Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Sült húsok mellé köretként vagy kevés tejföllel meglocsolva önálló fogásként is tálalhatjuk.
0 Megjegyzések