Hozzávalók
25 dkg rizskeverék
1 kisebb kígyóuborka
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 nagy lila hagyma
6 evőkanál főtt, morzsolt kukorica
az öntethez:
2 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
Elkészítés
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük.
A fokhagymát lereszeljük, és az öntet hozzávalóival elkeverjük. Az uborkát, a lila hagymát és a paprikát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A kukoricával együtt tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, meglocsoljuk az öntettel, és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Natúr sültek, grillezett húsok mellé kínáljuk, de akár önmagában is fogyaszthatjuk.
0 Megjegyzések