Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges rizssaláta

Hozzávalók


25 dkg rizskeverék
1 kisebb kígyóuborka
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 nagy lila hagyma
6 evőkanál főtt, morzsolt kukorica

az öntethez:
2 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors

Elkészítés


A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük.

A fokhagymát lereszeljük, és az öntet hozzávalóival elkeverjük. Az uborkát, a lila hagymát és a paprikát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A kukoricával együtt tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, meglocsoljuk az öntettel, és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Natúr sültek, grillezett húsok mellé kínáljuk, de akár önmagában is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések