Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges ricottatorta bébispenóttal

Hozzávalók


8 tojás
12,5 dkg krémsajt (lehet házi is)
25 dkg ricotta
1/2 dl extra szűz olívaolaj
3 dkg vaj
2 teáskanál himalája só
1/2 teáskanál őrölt bors
1 kávéskanál szerecsendió
35 dkg burgonya
35 dkg édesburgonya
3 pritaminpaprika
15 dkg cukkini
15 dkg bébispenót
a zöldségek sütéséhez: kevés olívaolaj
a forma kenéséhez: (kókusz)zsír

Elkészítés


A pritaminpaprikát megsütjük, lehúzzuk a héját, és a húsát csíkokra vágjuk. A meghámozott burgonyákat és a cukkinit felkarikázzuk, fűszerezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és sütőben 25 perc alatt megsütjük. A spenótot a vajon megpároljuk.

A tojásokat a sajttal, a ricottával, a fűszerekkel és az olajjal habosra keverjük.

A tortaformát kizsírozzuk, majd a zöldségeket – a spenót kivételével – belerétegezzük. Ráöntjük a tojásos ricottamasszát, és rákanalazzuk a spenótot. Mielőtt a sütőbe tennénk, kicsit állni hagyjuk.

180 fokon 50 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk.

Kiváló köret, de önmagában is finom ebéd vagy korai vacsora lehet. Húskedvelők tehetnek bele egy kis sonkát vagy házi kolbászt is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések