Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges soba tészta mungóbabcsírával

Hozzávalók


8 dkg gluténmentes soba tészta
10 dkg shiitake gomba
8 dkg mungóbabcsíra
2-3 kisebb pak choi (bordáskel, tisztítva mérve kb. 8 dkg)
1 nagyobb sárgarépa (tisztítva mérve kb. 8 dkg)
3 szál újhagyma (tisztítva mérve kb. 8 dkg)
3 cm gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1/2 kis piros csilipaprika
2 evőkanál szójaszósz (gluténmentes, csökkentett sótartalmú, cukormentes)
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
1 teáskanál fekete szezámmag
szezámolaj

Elkészítés


A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. A sárgarépát gyufaszál vastagságúra csíkozzuk, az újhagymát szintén hosszában felszeleteljük, a bordáskelt nagyobb darabokra aprítjuk, a gombát vékonyan felszeljük. A gyömbért és a fokhagymát felaprítjuk, a csilit kimagozzuk és vékonyra metéljük. Vokban kevés szezámolajat hevítünk, 1 percig pirítjuk rajta a fokhagymát, a gyömbért, majd rádobjuk a csilit, a sárgarépát meg a gombát, és nagy lángon 3-5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk először a bordáskel vastagabb, száras részeit és a mungóbabcsírát, majd 1 perc múlva az újhagymát és a pak choi leveles részeit. Időnként dobva-rázva megkeverjük, de a lángot közben sem mérsékeljük, hogy a zöldségek megpirulhassanak. Hozzákanalazzuk a rizsecetet, a szójaszószt, majd levesszük a tűzről, és összeforgatjuk a tésztával. A korianderrel és a szezámmaggal megszórva tálaljuk.

1 adag 53 g szénhidrátot tartalmaz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések