Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Spárgatök kapros raguval recept

Még ősszel rákaptunk a tökökre, és elkezdtünk kísérletezni mindenféle recepttel. Ez már egy saját kitaláció.

Hozzávalók / 4 adag


1 db spárgatök
600 g csirkemell filé
2 db paradicsom
kapor ízlés szerint
1 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés


A tököt félbevágjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsózzuk, majd lefordítva sütőbe rakjuk 40 percre.
A húst kockára vágjuk, és egy kis olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Míg pirul, felvágjuk a két paradicsomot, és a kaporral együtt a húshoz adjuk. Ha kellően átfőtt, belerakjuk a tejfölt, és átforraljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések