Nagyon gyors, nagyon egyszerű, isteni finom
Hozzávalók / 10 adag
430 g zabkeksz
50 g vaj
3 ek méz (3-4 evőkanál)
1 kg mascarpone (2 nagy pohár)
250 g nutella
100 g étcsokoládé
Elkészítés
A zabkekszet apróra őröljük, majd a felolvasztott vajjal és mézzel jól összegyúrjuk.
Egy 24 vagy 26 cm körüli tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát, úgy hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük.
Közben az étcsokit vízgőz felett olvasztjuk a nutellával, s amikor felolvadt, hozzáadjuk a mascarponét, és szép egyenletesre keverjük.
Az így kapott csokis-nutellás masszát a tortaalapra halmozzuk, szépen eloszlatjuk, és készen is vagyunk :) Hűtőben tartjuk. Érdemes a tortát 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy jól áthűljön és összeálljon. A tetejét tálalás előtt díszíthetjük gyümölcsökkel: banánnal, áfonyával, málnával, stb.
0 Megjegyzések