Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyúlraguleves recept

Szeretjük a nyúlhúst, örömmel fedeztem fel a vásárlás során. Az elejéből leves készült, a hátsó combok és a gerinc még csendesen lapul a mélyhűtőben. Nemsokára ők is sorra kerülnek. Hivatalosan le kellett volna szedegetni tálalás előtt a húst a csontról, de ez most egy ilyen változat lett. 

Hozzávalók / 4 adag


2 ek napraforgó olaj
50 dkg nyúlhús (1 nyúl első fele)
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
0.5 közepes db karalábé
0.5 kis db zeller
1 kk majoranna (szárított)
2 db babérlevél
1 kávéskanál fekete bors (darabos)
2 dl tejföl
0.5 citromból nyert citromlé
1 ek mustár
0.5 teáskanál tárkony (szárított)
só ízlés szerint
1 l víz (kb.)

Elkészítés


A nyúldarabokat egy serpenyőben körbepirítjuk, megsózzuk, megszórjuk majoránnával, mellédobjuk a borsot és a babérlevelet. Lefedjük, és hagyjuk egy kicsit a saját levében párolódni. Pici vizet öntünk időnként alá. Nem ártott volna inkább fehérbor, de legnagyobb bánatomra nem volt itthon.
A zöldségeket felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott zöldségeket, és így együtt tovább dinszteljük.
Egy leveses lábosban összeöntjük a húst és a zöldségeket, felöntjük vízzel, kicsit még megsózzuk, és lefedve nagyon kis lángon megfőzzük. A végén rászórjuk a tárkonyt.
Összekeverjük a tejfölt, a mustárt és egy kevés citromlevet, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből, tökéletesen elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Még egy kicsit utánaízesítünk citromlével, tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések