Gesztenyés, könnyű és egyszerű finomságra vágytam :) ez lett belőle! :D
Hozzávalók / 4 adag
narancskrém
1 közepes db narancs
1 narancsból nyert narancslé
3 db tojássárgája
5 dkg cukor (ízlés szerint)
1 csipet só
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
gesztenyemousse
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 ml rum
3 db tojásfehérje
1 teáskanál só
5 dkg cukor (ízlés, illetve a gesztenyemassza édessége szerint)
20 g csokoládé (reszelve, díszítésnek)
Elkészítés
A narancsokat megmossuk, az egyiket kifilézzük, és a húsát egy kisebb fémtálba tesszük. A filézés utáni maradékból és a másik narancsból kinyomjuk a levét ugyanebbe a tálba. Teszünk még bele egy pici sót, cukrot (ízlés szerint), fahéjat és 3 tojássárgáját és a keményítőt, majd forró vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
A gesztenyemasszát a mascarponével kikeverjük, ízlés szerint kevés cukrot, rumaromát és egy pici sót is teszünk bele. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kis tálkák aljába kanalazunk a sűrű narancskrémből, majd mehet rá (esetemben habzacskóból kinyomva) a gesztenyés hab. A tetejét reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések