Eredetileg buktának szántam, mert annak finomabb a tésztája! De aztán batyu lett belőle. Nem csalódtam.
a tésztához:
60 dkg finomliszt
3 dl tej
1,5 dl olaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 csomag száraz élesztő
a töltelékhez:
25 dkg túró
3 evőkanál tejföl
2 marék mazsola (mediterrán mix)
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
1 tojás
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
1 dl olaj
2 dl tej
Elkészítés:
A tésztához valókat kenyérsütőgépbe teszem, és 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. (Ha kézzel keverjük, akkor egy ruganyos tésztát kell kapnunk a végén.)
Lisztezett asztalon kinyújtom a tésztát, és 12 részre vágom. Én külön külön szoktam minden darabot kinyújtani. A fotó szerint az egyik oldalára kanalazok 2 kanálnyi tölteléket, az oldalait behajtom, majd feltekerem, és egy olajozott 23 x 33 cm tepsibe teszem, lazán egymás mellé.
A sütőt 50 fokra előmelegítem.
A bukták tetejére felmelegítem egy bögrében a tejet az olajjal, és azon melegében ráöntöm a buktákra, úgy jó, ha fürdik benne, kelés közben magába szívja az egészet. Fél órát kelesztem a sütőben, majd a hőmérsékletet feltekerem 170 fokra, és legalább 40-45 percig sütöm.
Kihűlés után a tepsiből kiborítom, és a porcukorral megszórva tálalom.
0 Megjegyzések