A különleges hozzávalók teszik ellenállhatatlanná.
Nagy adag finomság lesz belőle, szinte bármilyen hús mellé kínálhatjuk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom! Mi már jó ideje így készítjük!
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
300 g majonéz
120 g tejföl
5 db főtt tojás apróra vágva
1 db savanyú uborka kockára vágva + 2 kanál az uborka levéből
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ecet
1/2 kiskanál só
1/2 kiskanál őrölt fekete bors
2–3 db kisebb zellerszár apróra vágva
1 db hagyma kockára vágva
2 db újhagyma kockára vágva
1 db zöld paprika kockára vágva
1/2 pritamin paprika kockára vágva
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben főzzük meg, amikor megpuhult, vegyük le a tűzhelyről, öntsük le a levét és hagyjuk kihűlni.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a majonézt a tejföllel, az ecettel, a mustárral, a felaprított savanyú uborkával (és a 2 kanál uborkalével). Keverjük össze jól, majd sózzuk, borsozzuk, tegyünk egy kevés cukrot is a keverékbe.
Miután mindent jól összekevertünk, tegyük bele a többi hozzávalót is (a burgonyát még nem) és ismét keverjük össze.
Vegyük ki a burgonyát a hűtőből és vágjuk kockára, majd keveerjük össze a többi hozzávalóval. Lassan keverjük (forgassuk), hogy a burgonya ne törjön össze. Fedjük le az elkészített salátát, és pár órára tegyük a hűtőbe. A legjobb, ha ezt a salátát csak másnap fogyasztjuk.
0 Megjegyzések