Ennek a palacsintának nem a töltelékébe, hanem a tésztájába kerül mák.
A mákpalacsintával villámgyorsan végzel, így akár reggelire is kínálhatod. Attól, hogy gluténmentes, még tökéletes a tésztája, és fantasztikus az íze! Kis változtatással teljesen diétássá teheted, a cukrot helyettesítsd eritrittel vagy nyírfacukorral, és használj kókuszolajat. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, mézet, lekvárt.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg gluténmentes lisztkeverék
2.5 dl tej
5 dkg cukor
2 evőkanál mák
1 db tojás
1 csipet só
2 teáskanál olaj
1 db citrom
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a citrom reszelt héját és a cukrot. Készíts egy lyukat a közepébe, és üsd bele a tojást. Öntsd hozzá a tejet, majd gépi habverő segítségével dolgozd simára a masszát. Végül forgasd hozzá a mákot és az olajat is.
Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és oszlass el benne egy kisebb merőkanálnyi masszát. Süsd a palacsintát körülbelül két percig, majd, amikor buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd át, és várj, míg a másik oldala is szép színt kap. Érdemes minden palacsinta előtt kevés olajat tenni a serpenyőbe, hogy a tészta ne ragadjon le. Melegen tálalva a legfinomabb.
0 Megjegyzések