A retró négercsókot a mai gyerekek is legalább olyan élvezettel habzsolják, mint mi annak idején.
Aki gyermekként rajongott a kicsi, csokiba mártott, habos finomságért, most sem nagyon tud neki ellenállni. A négercsókot könnyen elkészítheted otthon is, és sokkal finomabb lesz, mint a bolti. Érdemes minőségi csokival bevonni, sokkal élvezetesebb lesz a végeredmény. A habos részt színben és ízben variálhatod.
Hozzávalók 12 darabhoz:
18 dkg cukor
12 dkg ostyakorong
12 dkg étcsoki
9 cl víz
2 teáskanál méz
2 db tojásfehérje
2 evőkanál zselatin
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Mérj ki hat centiliter vizet, öntsd egy lábosba, majd add hozzá a cukrot és a mézet. Kis lángon, kevergetve forrald fel, majd húzd le a tűzről. A maradék, három centiliter vízben oldj fel egy evőkanál zselatint. Öntsd hozzá a mézes keverékhez, és várd meg, míg langyosra hűl.
A két tojásfehérjét gépi habverő segítségével kezdd el felverni. Amikor félkemény, rakd hozzá a mézes szirupot, és így verd nagyon kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Ha szeretnéd, ízesítheted és színezheted különféle aromákkal, szörpökkel. A masszát töltsd habzsákokba vagy műanyag zacskóba, és nyomd az ostyákra. Hagyd a csókokat 10-15 percig száradni. Végül az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverj hozzá kevés olajat, és mártsd bele az apró édességeket. Várd meg, míg a csoki megdermed, csak utána fogyaszd.
0 Megjegyzések