Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Túrós máktorta – ez lesz az egyik téli kedvenced

A mák és a túró találkozása elképesztően finom gasztroélményt nyújt.

Hozzávalók:


a tésztához:
24 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg cukor
csipetnyi só
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
a máktöltelékhez:
15 dkg darált mák
8 dkg cukor
2 evőkanál rum
1 dl forró víz
a túrókrémhez:
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
70 dkg krémes túró
1 citrom reszelt héja
16 dkg cukor
8 dkg vaj
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:


A tésztához összemorzsoljuk a vajat liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a csipetnyi sót és a tojást. Összedolgozzuk. A kész tésztát letakarva, 30 percen át hűtőben pihentetjük.

A mákot egybeforgatjuk a cukorral és a rummal, majd ráöntjük a forró vizet, és félretesszük.

A tésztát lisztezett deszkán 32-34 cm átmérőjű körre kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformát (az alját és az oldalát). Az alját villával megszurkáljuk.

A krémhez a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverünk két egész tojást és két sárgáját, hozzáadjuk a vajat, tovább keverjük, majd az áttört túrót, a reszelt citromhéjat és a pudingport is belekeverjük. Jól összedolgozzuk, végül a két fehérjéből vert habbal lazítjuk.

A tésztára rákenjük a máktölteléket, arra ráöntjük a túró tölteléket, és a tetejét elsimítjuk. 180 C-fokosra előmelegített sütőben 60 percen át sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük, majd a forma szélét levéve felszeleteljük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések