Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Túrópalacsinta forró áfonyaszósszal recept

Egy kis túró, egy kis vaníliás cukor, kis szósz, egy kis ez, kis az - és máris egy kis finomság lesz a láthatáron!

Hozzávalók / 3 adag


palacsinta
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 kk citromlé
1 csapott ek búzadara
3 csapott ek finomliszt
4 ek szőlőmagolaj (sütéshez)

szósz
5 ek áfonyadzsem
2 ek juharszirup
1 tk citromlé

Elkészítés


A túrót villával elnyomkodjuk. Hozzákeverjük a cukrot, tojást, citromlevet. Elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, lisztet is, amivel jól elkeverjük. 30 percet állni hagyjuk. Kanalanként teszünk a szőlőmagolajból a teflonsütőnkbe, a diótól nagyobb gombócokat ellapítjuk, és kisütjük a kis palacsinták mindkét oldalát.
A dzsemet a juharsziruppal és citromlével felforrósítjuk gyenge tűzön, és a kisült palacsintákra teszünk belőle. Jó étvágyat!!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések