Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Chili con carne Amy Moonrose konyhájából recept

Imádjuk a Chili con carne-t, ezért sokszor készítünk, most megosztom, mi hogyan. 

Hozzávalók / 6 adag


1 ek kókuszzsír
3 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (nagy)
5 késhegynyi mexikói alappor (1 ek. Chili Con Carne fűszerkeverék)
1 teáskanál ételízesítő
500 g fejtett bab (tarkabab)
340 g csemegekukorica
1 kg darált marhahús
10 dkg cheddar sajt (6 hónapos)
20 dkg tortilla chips (natúr)
1 db chili (1 db kis Habanero paprika)
280 g sűrített paradicsom (2 nagy konzerv)
8 dl víz (kb.)

Elkészítés


A babot előző este beáztatjuk annyi vízben, ami bőségesen ellepi. Másnap a vizet leöntjük róla, és tiszta vízzel, ami éppen ellepi, feltesszük főzni. Egy lábasban a megpucolt és kockára vágott hagymákat a kókuszzsíron megdinszteljük. A fövő babhoz hozzákanalazzuk. Ízesítjük az ételízesítővel és a fűszerkeverékkel. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a darált húst is. Összeforraljuk, és belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a leturmixolt habanero paprikát is. (A paprikával nagyon finoman bánjunk, inkább kevesebbet rakjunk bele, és ha nem elég erős, akkor még adjunk hozzá.) Összefőzzük, ha már majdnem puha a bab, akkor a csemegekukoricát is hozzáadjuk. Teljes puhulásig főzzük.
Tálalás: Egy adag babot kiszedünk egy tányérba, megszórjuk a lereszelt cheddar sajttal és tortilla chips-el kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések