Szuper egyszerű és könnyed vendégváró taco, ropogós hallal, joghurtos-chilis-zöldfűszeres szósszal!
taco
0.5 db káposzta
0.5 db vöröskáposzta
1 db újhagyma
1 lime-ból nyert limelé
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
240 g halrudacska (halfalatkák)
6 db tortilla lap
szósz
3 ek joghurt
3 ek tejföl
1 csokor koriander
1 db avokádó
2 db chili
só ízlés szerint
Elkészítés
A káposztákat lereszeljük, és egy tálba öntjük a felkarikázott újhagymával együtt. Egy lime kifacsart levével és az olívaolajjal leöntjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük, és hűtőben pihentetjük.
Elkészítjük az öntetet: Egy aprítógépbe öntjük a joghurtot és a tejfölt, a koriandert, a felkockázott avokádót és a chiliket. Sózzuk, majd pépesre daráljuk.
A halfalatkákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokon 13 perc alatt megsütjük. A tortillalapokat a sütő rácsai közé helyezzük, és 180 fokon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
A ropogós tacok aljára tesszük a káposztás keveréket, majd 2-2 darab halfalatkát, leöntjük a szósszal, és a maradék korianderrel és avokádóval díszítjük.
0 Megjegyzések