Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Töltött gomba lilahagyma-ágyon recept

Több alkalommal is elkészítettük már, és mindig próbáljuk tökéletesebbé tenni, és optimalizálni az ízek harmóniáját. Remélem, másoknak is elnyeri majd tetszését. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók / 2 adag


6 nagy db csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 csipet bazsalikom
1 ek sűrített paradicsom
1 kávéskanál mustár
1 ek majonéz
3 közepes db lila hagyma (tepsi aljába)
5 dkg kecskesajt (tetejére)
4 ek kacsazsír (tepsi kikenéséhez)

Elkészítés


A gombákból távolítsuk el a szárat.
Az eltávolított szárrészt vágjuk össze minél kisebb darabokra, majd a többi hozzávalóval együttesen (kivéve hagymák és kecskesajt) keverjük ki a tölteléket, ám a bazsalikommal csínján bánjunk, mivel eme csodás fűszer hajlamos leuralni az egész ételt.
Ezek után egy magasabb oldalú, kacsazsírral jól megkent tepsibe terítsük szét először a vastagon karikára szelt lila hagymát, majd helyezzük rá a gombafejeket úgy, hogy stabilan álljanak a hagymaágyon, és töltsük meg őket az előző lépésben kikevert masszával. Nem baj, ha a töltelék púposan áll a gombában, sütés közben valamennyire úgy is össze fog esni. Ezt követően egy-egy vékony szelet kecskesajtot teszünk minden gomba tetejére, ami gyönyörűen rá fog pirulni az ételünkre. A tepsit takarjuk le alufóliával, majd a 180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
20-25 perc sütés után vegyük le az alufóliát, és pár perc alatt pirítsuk meg ételünket. Ne ijedjünk meg attól, ha a hagyma tocsog a lében, mert a nagyon finom szaft teljes mértékben illik a gombánkhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések