Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karácsonyi Receptek: Tejszínes-boros sertéscomb recept

Szuperszaftos vacsoraötlet, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét! 

Hozzávalók / 4 adag


50 g vaj
0.5 kg sertéscomb (4 szelet)
1 db vöröshagyma
1 ek mustár
1 teáskanál fűszerpaprika
1 dl száraz fehérbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl habtejszín
1 evőkanál finomliszt
10 dkg sajt

Elkészítés


A sertéscombszeleteket kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, majd félretesszük.
Egy vöröshagymát apró darabokra vágunk, és az előbb használt serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, a fűszerpaprikát, és elkeverjük.
Felöntjük 1 dl száraz fehérborral, visszatesszük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 25 percig főzzük.
A hússzeleteket áttesszük egy tepsibe, a liszt és a tejszín csomómentes keverékét a hús levéhez adjuk, kevergetve egyszer felforraljuk. Az így elkészített mártást a húsra öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és jó forróra előmelegített sütőben (kb. 6-8 perc alatt) megpirítjuk.
Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések