Mivel közeledik a karácsony, a gesztenyés desszertek előnyt élveznek sok háztartásban. Remélem ez a sütemény nektek is elnyeri tetszéseteket, mint ahogy nekünk tette!
Hozzávalók / 6 adag
tészta
3 db tojás
12 dkg porcukor
3 ek langyos víz
12 dkg rétesliszt
8 dkg darált dió
1 teáskanál sütőpor (púpos tk.)
krém
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 teáskanál rum
tetejére
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag habfixáló
7 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a langyos vízzel. Hozzáadjuk a kimért réteslisztet, darált diót és a sütőport is. Legvégül a habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele óvatos mozdulatokkal. Sütőpapíros, kb. 20x30 cm-es tepsiben, 200 fokon megsütjük.
A krémhez a gesztenyemasszát elkeverjük a mascarponéval és a rummal vagy aromával. A kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A tetejére a habtejszínt felverjük a cukorral és a fixálóval. Ezt a gesztenyés krém tetejére simítjuk. Olvasztott csokoládéval tovább díszíthetjük. Lehűtjük a hűtőben, majd szeleteljük. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések